maanantai 18. heinäkuuta 2011

Jos olisin ollut juoksemassa kisaa...

Agilityn isot kisat saavat jotenkin aikaan sen, että minun on PAKKO käydä juoksemassa. SM-kisaviikonloppuna juoksin ~25 km (vaikka oli tarkoitus pitää viikonlopun treenit hyvin kevyinä), agirotuviikonloppuna juoksin 28 km lenkin ja nyt MM-karsintaviikonloppuna vedin pohjat: 20 km HYVIN reipasta vauhtia (ja taisi mennä vielä hieman loppua kohti kiihdyttäen).

Oli tarkoitus juosta vähän normaalia pitkisvauhtia reippaammin (eli sellaista vauhtia, ettei tarvitse jarrutella), mutta menikin sitten aika paljon normaalia pitkisvauhtia reippaammin. 20 km meni aikaan 1:45. Viime syksynä juoksin puolimaratonin aikaan 1:54, enkä olisi päässyt kovin paljon kovempaa, vaikka joku olisi juossut kirveen kanssa perässäni. Puolimaraton on 21,1 km (jos joku ei tiennyt : D). Hmm. Jos ehdin juosta tänä vuonna puolimaratonin, taitaa olla aika rikkoa muutaman vuoden takainen ennätys (1:50).

Olen leikkinyt nyt ennustepulauttimilla, ja tuolla 20 km ajalla ne ennustavat maratonille ajaksi noin 3:50. On kuitenkin selvää, että vauhtikestävyyteni on huomattavasti parempi kuin peruskestävyyteni (jo kympin aika on suhteettoman hyvä puolimaratonaikaan verrattuna), eli tuollaisen ajan tavoitteleminen veisi minut raatobussiin (onko HCM:llä raatobussia?). Olisikohan alle 4 h kuitenkin mahdollinen?

Viime viikon saldo:
Ma: lepo
Ti: lepo (agilitytreenit kolmen koiran kanssa)

Ke: 9 km kevyt vauhtileikittely
To: lepo (agilitytreenit kolmen koiran kanssa)
Pe: 9 km rento vauhtikestävyys (5:33 min/km) + 2,3 km verryttelyt
La: 20 km hulluttelua (5:15 min/km)
Su: lepo (agilitytreenit neljän koiran kanssa)

Yhteensä 40 km (alle tavoitteen, hups).

O ou, neljä lepopäivää! Ja nytkin on tullut jo kaksi lepopäivää putkeen!

Ei kommentteja: