sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pohjois-Savon kevätleiri eli viikko 6

Viime viikon yhteenveto jäi kirjoittamatta. a) En muista, mitä viime viikolla tein. Olettaisin, että juoksin, lenkkeilin koirien kanssa, treenasin tankotanssia ja lihaskuntoa. Ja kisasin yhdet agilitykisat (5 starttia). Ja vedin yhdet suklaaöverit. Jännää. b) Ketään ei kiinnosta.


Tämän viikon olin Kuopiossa ympäristöterveydenhuollon harjoittelussa, eli nauttimassa kauniista kevätsäästä. Helsingissä ei todellakaan ole mahdollista käydä samana päivänä juoksemassa kuivalla asfaltilla ja lenkittämässä koiria hangella... En edes pidä koirien lenkittämisestä (jep, miksiköhän minulla edes on koiria...), mutta tällä viikolla lenkkeilin joka päivä vähintään n. 2 h. Koiratkaan ei ole aikoihin juosseet yhtä paljon: koko Kallavesi oli yhtä avointa juoksubaanaa. Koiria on kivempaa lenkittää silloin, kun koirilla on kivaa!

Muistin taas yhden liikuntarakkauden: luistelu. En ole varsinaisesti mikään jääprinsessa, mutta pidemmän matkan luistelu on ihan äärimmäisen meditatiivista. Luonnonjäällä saa aina varoa railoja, eli saa koko ajan keskittyä siihen, mihin jalkansa asettaa. Ei voi keskittyä ajattelemaan kaikkea typerää... Ja voi hyvänen aika, miten kivaan jumiin sain takapuoleni! 

En ole luistellut lukion jälkeen, eli olen luistellut viimeksi ehkä 7-8 vuotta sitten. Muutama ensimmäinen potku olikin jokseenkin horjuva, parin kilometrin jälkeen aloin jo saada rytmistä kiinni, ja toisella kierroksella pystyi jo oikeasti laittamaan voimaa potkuun. Tokan kierroksen lopussa, kun alkoi olla niin hiljaista ja pimeää, ettei kukaan varmasti nähnyt, kokeilin sirklaamista, mutta se nyt ei kovin hyvältä näyttänyt. Jouduin jarruttamaan kaksi kertaa, molemmilla kerroilla nopea luistimien siirto sivuttain meni piruetiksi. No, eteneminen tietysti loppui... 

Kaunoluistimillakin pääsee ihan kohtalaista vauhtia, jos on Timo Silakka. Ehdin luistella kaksi kierrosta, eli n. 15 km, ennen kuin tuli niin pimeää, että piti lopettaa. Aikaa meni n. 1 h. 



Ice Marathonin reitti oli vielä keskiviikkona erinomaisessa kunnossa, torstaina päivällä oli lämmintä ja luistelureitillä kävelleet ihmiset polkivat reitin perunapelloksi. Perjantaina joku älypää vielä viimeisteli reitin ajamalla siinä pari kierrosta mopolla... Tämän talven luistelut jäi siis yhteen kertaan. 

Sunnuntaina juoksin ensimmäisen oikeasti pitkän lenkin vuoden 2011 jälkeen. Juoksin Puijon ympäri pienten lisäkierrosten kautta, ja aikaa meni n. 2 h. Mahtava tunne! Vaikka juoksin asfaltilla Nike Freet jalassa, polvissa ja nilkoissa ei tuntunut yhtään. 

Ma: lepo (junamatka Kuopioon...)
Ti: lyhyt kova juoksulenkki (piti juosta hidas lyhyt, koska olin syönyt liikaa ja juonut liikaa kahvia, mutta juostiinkin kaverin sakemannin ravivauhtia, eli niin kovaa, että otsasuoni pullistui päästä)
Ke: 15 km (1 h) luistelua
To: 55 min juoksulenkki
Pe: lepo (suklaaöverit - taidan vähitellen luopua kesäkuntohaaveesta)
La: 2 h juoksulenkki 
Su: lepo

Ei kommentteja: